bezienswaardigheden-dublin-hotspots-grafton-street-disney-store

Dublin; 10 x populaire bezienswaardigheden

Populaire bezienswaardigheden in Dublin trekken jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Deze bruisende stad, gelegen aan de oostkust van Ierland, is de thuisbasis van enkele van de meest iconische en historische attracties van het land. Van middeleeuwse kastelen tot bruisende straten vol met winkels en pubs, Dublin heeft voor iedereen iets te bieden. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire bezienswaardigheden van Dublin verkennen en tips geven voor een onvergetelijke ervaring in de stad.

1. Guinness Storehouse

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Dublin is het Guinness Storehouse, een museum gewijd aan het beroemde donkere bier van Ierland. Het museum bevindt zich in de oude brouwerij van Guinness en biedt bezoekers een kijkje in de geschiedenis van het bier en hoe het wordt gemaakt. Het hoogtepunt van het bezoek is de Gravity Bar, waar je een pint Guinness kunt drinken terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht over de stad.

2. Trinity College & Book of Kells

Trinity College is de oudste universiteit van Ierland en een van de meest prestigieuze van Europa. Het is ook de thuisbasis van het Book of Kells, een van de meest waardevolle manuscripten ter wereld. Het Book of Kells is een middeleeuws evangelie dat prachtig is geïllustreerd en versierd. Het is te zien in de bibliotheek van Trinity College, die zelf ook een bezoek waard is vanwege zijn prachtige architectuur.

3. Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol is een voormalige gevangenis die nu dienst doet als museum en een belangrijk onderdeel van de Ierse geschiedenis belicht. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1796 en werd gebruikt om politieke gevangenen vast te houden tijdens de Ierse onafhankelijkheidsoorlog. Veel van de leiders van de opstand in 1916 werden hier gevangen gehouden en later geëxecuteerd. Het museum biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van het land en is een must-see voor geschiedenisliefhebbers.

4. St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral is de grootste kerk van Ierland en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin. Het werd gebouwd in 1191 en is vernoemd naar de beschermheilige van Ierland, St. Patrick. Het interieur van de kathedraal is prachtig gedecoreerd met gebrandschilderde ramen en monumenten van belangrijke figuren uit de Ierse geschiedenis. Bezoekers kunnen de kerk bekijken en leren over de geschiedenis ervan, of een dienst bijwonen als ze dat willen.

5. Phoenix Park

Phoenix Park is een van de grootste stedelijke parken ter wereld en biedt een welkome ontsnapping uit de drukte van de stad. Het park herbergt de residentie van de Ierse president, het Áras an Uachtaráin, evenals de Dublin Zoo. Het is een populaire plek om te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten van de prachtige omgeving.

6. Temple Bar

Temple Bar is de naam van een buurt in het centrum van Dublin die bekend staat om zijn bruisende sfeer en gezellige pubs. Het is de perfecte plek om te genieten van een pint Guinness of een ander lokaal bier, terwijl je geniet van livemuziek en de levendige sfeer van de stad. Maar Temple Bar biedt meer dan alleen pubs. Het is ook een hub voor kunst en cultuur, met talloze galeries, theaters en kunstinstellingen die het hele jaar door evenementen organiseren.

7. Dublin Castle

Dublin Castle is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw en heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad, van een fort tot een koninklijk paleis. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor staatsbezoeken en officiële ceremonies. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de verschillende kamers van het kasteel en meer te weten komen over de geschiedenis ervan.

8. National Museum of Ireland

Het National Museum of Ireland bestaat uit verschillende locaties verspreid over Dublin, elk met een eigen specialiteit. De Museum of Archaeology biedt bezoekers een inzicht in de prehistorie van Ierland, terwijl het Museum of Natural History een indrukwekkende collectie van dieren en fossielen bevat. Het Museum of Decorative Arts and History biedt een kijkje in het dagelijks leven van de Ieren door de eeuwen heen. Het museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Ierland en zijn cultuur.

9. Grafton Street

Grafton Street is een van de belangrijkste winkelstraten van Dublin, met een breed scala aan winkels (ook een Disney Store!), boetieks, cafés en restaurants. Het is een drukke en levendige straat, vol met straatmuzikanten en andere artiesten. Het is een perfecte plek om te winkelen, te eten of gewoon te genieten van de bruisende sfeer van de stad.

10. Ha’penny Bridge

populaire-bezienswaardigheden-dublin-ha-penny-bridge-brug-reisblog-ierland

De Ha’penny Bridge is een iconische brug, gemaakt uit gietijzer, die de noordelijke en zuidelijke delen van Dublin met elkaar verbindt. De brug dateert uit 1816 en was de eerste voetgangersbrug over de rivier de Liffey. Tegenwoordig is het een populaire plek voor toeristen om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht op de rivier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *